Trodde ni att jag jobbat klart för idag? Nääää
Jag har bakat smarriga vaniljbullar också. Varning för bullfrossa!
Receptet kommer längst ner :-)
Jag har bakat smarriga vaniljbullar också. Varning för bullfrossa!
Receptet kommer längst ner :-)
Yummie!!
Sedan var det nog med husmorsfasoner.
Det fick bli korvstroganoff med snabbmakaroner till middag.
Men det är himla gott ;-)
Det fick bli korvstroganoff med snabbmakaroner till middag.
Men det är himla gott ;-)
Vaniljbullar
Till deg
50 g jäst
Till deg
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör
2 tsk kardemumma
1 krm salt
1 dl socker
ca14 dl vetemjöl
Till fyllning
150g rumsvarmt smör
1/2vaniljsocker
1 dl strösocker eller råsocker
Till pensling
pärlsocker
1 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
4-5 msk vatten
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner jästen och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda ordentligt och låt sedan jäsa ca 40 minuter under duk (till dubbel storlek).
Kavla ut degen 4 mm tjock och bred ut det rumsvarma smöret, strö över socker och vaniljsocker och rulla ihop. Skär bitar ca 2 cm och lägg i bakformar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader. Blanda ihop glasyren.
När bullarna svalnat kan du ringla glasyren över.
Det tar ca två minuter för den att stelna sedan är det bara att hugga in!
Lycka till!
100 g smör
2 tsk kardemumma
1 krm salt
1 dl socker
ca14 dl vetemjöl
Till fyllning
150g rumsvarmt smör
1/2vaniljsocker
1 dl strösocker eller råsocker
Till pensling
pärlsocker
1 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
4-5 msk vatten
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner jästen och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda ordentligt och låt sedan jäsa ca 40 minuter under duk (till dubbel storlek).
Kavla ut degen 4 mm tjock och bred ut det rumsvarma smöret, strö över socker och vaniljsocker och rulla ihop. Skär bitar ca 2 cm och lägg i bakformar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader. Blanda ihop glasyren.
När bullarna svalnat kan du ringla glasyren över.
Det tar ca två minuter för den att stelna sedan är det bara att hugga in!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar