måndag 30 september 2013

Falun (ett mat-och mysparadis)

I fredags drog vi till mor och G i Falun. 
Vi firade våra födelsedagar (jag 28, Björn 40, Göran 70 och Svea 1 månad) så vi skulle ses och mysa ihop under helgen. Vi missade avfarten mot Falun i Gävle så vi var halvvägs till Sundsvall innan vi kunde vända igen men i nya bilen är det inte jobbigt att åka länge, det är en fröjd. Väl framme serverades vi en vansinnigt god morotssoppa med räkor och kräftstjärtar. Den var en otippad höjdare! Supersmarrigt faktiskt! Kanske receptet kommer inom kort.
På kvällen firade vi med fin middag. Först skumpa såklart! 
Entrcôte med kantarellsås spetsad med Görans fina cognac och klassisk hasselbackspotatis till, sen Malins varma kanelstekta äpplen med borlängeglass, mörk choklad och mandel till dessert. 

Svea firade på egen hand genom att leva rövare. Hon var vaken i 10-11 timmar i sträck och bara vägrade sova. Men när vi väl slocknade sov hon fem timmar på raken. Det är jobbigt med kalas;)

På lördagen gick männen på bio och såg Flygplan. Det var Luddes första bio så det var stort:) 
Malin, Svea och jag shoppade under tiden. Jag hittade noll plagg medan M hittade ungefär ett hundratal😠. (Jag ska invadera gränby på måndag och prova en gång till för jag är väldigt besviken på utfallet;)
 
Till lördagmiddag fick vi mammas paradrätt persiljejärpar med gräddsås och lingon. Mmmmm vad gott!

Trots att vi rensat faten så var vi sugna på vickning och det blev inget mindre än lyssna här: Ankleverpaté, gåslever, fikonmarmelad, syrade äpplen, lufttorkad skinka, bresaola, camembert och vin.
Shit vad gott! Göran fick en delikatesskorg när han fyllde år och den passade vi på att äta upp:)

Inte ett enda foto har vi förutom på guldklimpen Svea och kusin Ludwig så nåt vidare matinlägg kanske det inte är men Ni får försöka föreställa er hur bortskämda vi varit och hur bra vi har haft det denna helg. Vi ville inte åka hem nån av oss men vi ska snart komma tillbaks igen.

GulleLudde är så fin med Svea:) 

Två små skruttar vilar på bordet:)

Svea (och alla vi andra också) fick en tatuering i pannan av Ludde:)


Tack till mamma och G för en jättemysig helg. Vi ses snart igen! 💛

Kram!!

Inga kommentarer: