måndag 23 maj 2011

Underbar helg i solstugan

Vaknade 06.30 i lördags som sagt. Långmys i sängen med kaffe och Kurt och Touchie, sedan drog jag av en mil på crosstrainern, den andra den veckan. Vid 11-tiden var vi klara och for iväg mot Örsa. Det var molningt som 17 så vi var lite oroliga men det gick över och vi fick en helt fanstastisk dag i solstolarna och klassisk sillunch. På kvällningen grillade vi karré som vi åt med en melonsallad och fetaost, åååhhh vad gott det var. Efter middagen blev det kubbspel och kaffe med amarula, som är nya favoriten. Ännu senare tände vi i öppna spisen på terassen och en massa marchaller och värmeljus i trädgården, det var så vackert! Vi satt och bladdrade till ett-tiden. En helt underbart, fantastisk dag!





På söndagen vaknade vi inte för än vid halv tio, skönt att sova ut för en gångs skull. Vi tog en promenad ner till sjön och doppade fötterna i det iskalla vattnet. Tjejerna ville bada så klart, men det fick de inte. Jag lovade att de skulle få bada nästa gång vi åker ut. Hoppas det är minst 10 grader varmare i vattnet då annars får de väl lunginflammation.
Hela turen slutade på 6 km rask promenad i solgasset.
Efter att ha druckit 2,5 liter vatten var man sig själv igen, då drog vi iväg till Alsta trädgårdar och kikade, det var väldigt mysigt där. Kan rekommenderas som utflyktsmål en tråkig söndag eller så.
Sedan hem och vänta in syster och Ludde som skulle komma på besök.
Vi grillade lite korvar och karré igen och avslutade med smarrigt fikabröd som syster "bakat".
Vi packade ihop och drog hem vid sextiden. Halv åtta sov Henrik som ett barn. Solen tar kål på en tydligen.
Nu längtar vi dit igen och åker ut på fredag med katter och allt. Förhoppningsvis kommer syster med familj ut på lördagen och sover kvar. Det ska bli supermysigt.


Inga kommentarer: